tiistai 5. marraskuuta 2013

Viimeinen viikko

Niin se vaan lähti viimenen viikko käyntiin. Kauheen nopeesti on menny aika, eikä yhtään haluais uskoo, että tää on kohta ohi. Koko ajan jotenki haikee mieli kun tietää, että tää ei enää kestä kauan. 

Perjantaina me järjestettiin kolmen ruokalajin menu vanhuksille. Tarkotuksena oli koota menu, jossa näkyisi meidän kaikkien maista jotakin. Alkuruokana oli meidän suunnittelemamme kylmäsavulohitartar, vihersalaatti ja yrttiöljy. Halusimme tuoda annoksessa esille, että suomessa syödään paljon kalaa. Pääruokana oli virolaisten suunnitelemana täytettyjä sianliharullia, Duchesse perunoita, appelsiinikastiketta, porkkanoita ja parsakaalia. Brittipojat suunnitteli jälkiruoaksi suklaa-juustokakkua, hunajalla maustettua kermavaahtoa, marja melbaa ja tuille-keksiä. 
Meitä oli keittiössä kuusi kokkia ja loput olivat tarjoilijoita. Pääkokkina toimi Lauri!
Oli tosi kiva päästä tekemään tuommosta projektia ja oli enemmän mielenkiintoa olla keittiössä kun oli enemmän vastuuta ja ruoka meni oikeille asiakkaille. Pääsimme harjoittelemaan kuinka toimia oikeassa tarjoilutilanteessa. Meidän piti aikatauluttaa kaikki esim. millon on järkevä alkaa annostelemaan mitäkin ruokalajia lautasille ja lisäksi kaikilla piti olla selvää kuka tekee mitäkin. Onnistuttiin todella hyvin ja saimme asiakkailta paljon kehuja ja kunnon ablodit! :) Huomenna, keskiviikkona tarjoilemme saman menuun koulun johtokunnalle ja joillekkin opettajille. Ensimmäisellä kerralla mietimme, missä voisimme parantaa ja mitä kannattaisi tehdä toisin. Huomenna pitäisi siis sujua todella hyvin ja kyllä se varmasti sujuukin tällä porukalla. Jos ei olla vielä muistettu kehua ni meidän ohjaava opettaja on oikeesti tosi hyvä tyyppi. Timppa koko ajan yrittää heittää jonkulaista suomiläppää, ( suomalaiset sitä.. ja suomalaiset tätä.. ) ja anto se TAAS kivat lempinimetkin, millilitra ja desilitra. Timppahan on meille sitten luonnollisesti Litra. :D









The best team!


Viikonloppu meni Case reporttia ja powerpoint esitystä väsäillessä. Meidän piti siis kummankin tehdä tästä ajasta vähintään viiden sivun mittainen raportti, jossa kerroimme ajasta täälä. Siihen kyllä käytettiin, jos ei verta niin ainakin hikeä ja kyyneleitä. Molempien raportista tuli kuitenkin, 12 sivun mittaisia. Lisäksi meidän täytyi tehdä yhteinen power point esitys, jonka esittelemme koulun johtokunnalle aterian yhteydessä. Paljoo muuta ei sitten viimeisenä viikonloppuna kerennytkään tehdä, käytiin kyllä mäkkärissä jätskillä sen kunniaks, että saatiin nuo kouluhommat tehtyä. 

Maanantaina palautimme koulutehtävät ja chillailtiin loput tunnit. Päivällä sitten pelailtiin korttia ja illalla biljardia. Tänään misattiin huomista varten taas kaikki valmiiksi. 

Pelle ja Timppa.

Jordan&Iita


Tämmöstä tänne tälläkertaa. Enää ei oo paljon jälellä, mutta yritetään nauttia viimesistä päivistä täysillä! :)

- ml & dl




4 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä annoskuvia! Reissu ollut ilmeisen onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Reissu oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista kokemuksista tähän mennessä. )

      Poista