sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Smörrebrödejä


Taas on viikko hurahtanut hurjan nopeasti. Paljon kivaa puuhaa on ollut ja koulussa ollaan opiskeltu monenlaisia uusia juttuja. Alkuviikosta perehdyimme tanskalaisten voileipien historiaan ja valmistimme niitä keittiöllä. Teimme maksapatee-, kanamuna-katkarapu-, friteerattu kala-, paahtopaisti- ja  graavilohi-voileipiä. 


 Keskiviikkona ja torstaina valmistimme jälkruokia. Keskiviikkona teimme Lemon mousse, Custardring cake ja Strawberry compote. Meillä oli oikein hyvä päivä! Jälkiruuat onnistuivat loistavasti ja saimme paljon kehuja opettajilta ja luokkatovereiltamme.


Iita ja Sunshine
Kuva kertoo enemmän ku tuhat sanaa

Hirveen vaikeeta toi hellan sytyttäminen



Torstaina teimme Caramen Custardia ja mansikka sorbettia italialaisella marengilla. Caramen Custard oli pahaa, mutta sorbetti oli oikein hyvää.




Perjantaina kävimme picnicillä Pallen ja luokkamme kanssa. Valmistimme ensin itsellemme voileivät ja riisivanukasta, sitten lähdimme kaupungille pieneen puistoon syömään eväitä. Ruokailun jälkeen kävimme Roskilden kirkossa. Oli oikein näyttävä paikka. Hiukan karmivaa, kun siellä sisällä on kuninkaiden hauta-arkkuja sun muuta. 






Paratiisi! tai puolet siitä


Lauantaina olimme Kööpenhaminassa suomipoikien kanssa. Shoppailtiin ja pojat kuvaili kaikenlaista. Käytiin vapaassakaupungissa. Siellä ei saanut kuvata, joten meillä ei ole paljoa matskua sieltä, mutta oli kyllä hienon näköistä. Ajeltiin metrolla ympäri köpistä ja eksyttiinkin hiukan, mutta onneksi mukava tanskalaismies neuvoi meidät takaisin sivistyksen pariin. Kävimme vielä kerran tivolissa hiukan kuvailemassa, edelleen huikean näköinen paikka. 



Roi ja Jaakko






Tänään kävimme syömässä Cafe Vivaldissa. Oli oikein maittavaa ruokaa, mutta iltaa varjosi ihana rankkasade ja tieto meitä odottavasta italialaisten kokoamasta tiskivuoresta. He lähtivät tänään ja olivat päättäneet, että me voimme tiskata heidän koko viikonlopun astiat. 


Pastaa kana-currykastikkeessa

Pastaa katkarapukastikkeessa
Tästä taas innokkaina uuteen viikkoon. Kiitos vielä pojille hienoista kuvista ja terveisiä sinne koti Suomeen.

2 kommenttia:

  1. äää mä en kestä, mä haluun kanssa!! Iita, pidä huoli ettei iida mussuta hirveesti mäiskettä XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :))) ! Täälä on kyllä kivaa. Ja mä yritän hirmusesti pitää huolta! :DD heh

      Poista